“Počela sa radom štoperica, uhapšeni će biti od tužilaštva, policije do ubica”

Vijesti 07. jul 202117:52 > 19:30 3 komentara

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, izjavila je kako je počela "štoperica sa radom za kriminalce i mafiju na vrhu Republike Srpske", a za koje ona smatra da su odgovorni za ubistvo njenog sina Davida Dragičevića. Radanović je rekla da Tužilaštvo u Sarajevu radi punom parom, da se vode dva procesa i da se svakog momenta mogu očekivati hapšenja.

“Prije dva dana je počela štoperica sa radom za kriminalce, za mafiju na vrhu Republike. Od tog dana sam postala svjesna da se nešto dešava u slučaju ubistva mog djeteta. Do tada nisam bila optimistična”, izjavila je Radanović.

“U Sarajevu se radi punom parom, temeljno, svaki dan može da se desi neko hapšenje, mi smo u iščekivanju. Uhapšeni će biti od tužilaštva, policije do samih ubica. Tužilaštvo vodi dva predmeta, jedan je za organizovani kriminal, a drugi je predmet ubistvo moga djeteta”, rekla je reporterki N1 Anđelki Marković.

Inače, pripadnici grupe Pravda za Davida okupili su se na ušću rijeke Crkvene, gdje je i pronađeno tijelo Davida Dragičevića, a oni će ponovo šetati ulicama Banjaluke. Danas (7.7) se navršava i 1.200 dana od kako su građani izašli na ulicu zbog smrti Davida Dragičevića, prije tri godine je na današnji dan bio i veliki skup, od 10.00 ljudi – kada je i uhapšeno više osoba, pripadnika grupe.

Radanović: Ime David bilo zabranjeno

Suzana Radanović je najavila da će šetnja proći i ispred Policijske uprave Banjaluka, a rekla je kako je upravo policija članove grupe i porodicu Davida Dragičevića od 25.12.2018. godine konstantno progranjala, hapisal i diskriminisala.

“Ime David je bilo zabranjeno izgovarati, pravda je bilo zabranjeno reći, sjednje na klupi u porti hrama, sve je to bilo zabranjeno za ljude za koje se smatralo da su grupa Pravda za Davida”, rekla je Radanović.

“Policija je po mom mišljenju 90 posto odgovorna za ubistvo mog djeteta. Oni su pokretači svega zlog što se dešava”, rekla je Radanović.

Šetnja će večeras završiti na Trgu Krajine, a stajanje ispred PU Banjaluka je, kako je izjavila Radanović, opomena da ubuduće neće moći tako da se radi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare