Počelo suđenje Arminu Berberoviću koji je usmrtio dvije doktorice u Sarajevu: Tužilaštvo pročitalo optužnicu, u sudnici bile i porodice

Vijesti 22. jan 202410:42 0 komentara
F.Z./N1

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo suđenje Arminu Berberoviću koji se tereti da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule pješakinje, doktorice Azra Spahić i Alma Suljić. Tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo pročitali su optužnicu kojom terete Berberovića za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja.

Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Također je utvrđeno da je u krvi imao i drogu amfetamin. Vozio je 76 km/h na dionici na kojoj je ograničenje 50 km/h.

Berberović je rekao da razumije optužnicu i nije imao komentara.

Tužilaštvo je najavilo iznošenje obimnih dokaza kao i svjedočenje policijskih službenika, svjedoka nesreće i vještaka. Planirano je i svjedočenje Edine Curić koja je povrijeđena u istoj saobraćajnoj nesreći kada su dvije doktorice poginule.

Naredno ročište zakazano je za 7. februar u 13 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!