Počeo sastanak SDP-a i HDZ-a: U Konjicu nema NiP-a i Naše stranke

Vijesti 29. aug 202417:18 1 komentar
N1

U Konjicu u hotelu Garden je u toku sastanak partnera u vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine - Trojke. Kao predstavnici su došli Nermin Nikšić, premijer FBiH i lider SDP-a i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ono što je poznato, a što je Čović ranije najavio jeste da se očekuje da tema sastanka bude funkcionisanje vlasti na nivou FBiH kao i na dugo najavljivanim imenovanjima vodećih ljudi u institucijama FBIH, poput RTV FBiH ili Federalne uprave policije.

Ovdje su samo predstavnici SDP-a i HDZ-a i tako je ranije bilo i predviđeno kako je potvrđeno medijskim ekipama u Konjicu među kojima je i N1.

Uz Nikšića, danas sastanku ispred SDP-a prisustvuje i Vojin Mijatović, generalni sekretar ove stranke i federalni ministar razvoja i preduzetništva.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Čović je također stigao sa predstavnicima HDZ-a među kojima je i ministar finansija FBiH Toni Kraljević.

Nikšić se po dolasku kratko obratio novinarima rekavši da se radi o uobičajenom sastanku SDP-a i HDZ-a BiH.

Ni na jedno pitanje medija nije davao odgovore pa ni na ono o mogućim kadrovskim rješenjima na FTV-u i FUP-u, ali ni o pojedinim projektima u FBiH koji su i dalje na čekanju poput Južne interkonekcije, ali i imenovanju direktora KCUS-a.

Nikšić je poručio da su na federalnom nivou izuzetno zadovoljavajući odnosi između SDP-a i HDZ-a te da oni mogu biti primjer drugima.

Ponovio je i to da je za njega neprihvatljivo da se radi podružnica BH Gasa u Mostaru koja bi imala upravni odbor.

Nikšić je poručio da nakon sastanka neće biti izjava za medije, dok Čović nije htio odgovarati na novinarska pitanja prije sastanka pa tako nije jasno ni da li će na to pristati ni nakon sastanka koji bi, prema procjenama, mogao trajati otprilike sat i po.

Na sastanku nema predstavnika NiP-a ni Naše stranke iz koje su nam rekli da nisu ni pozvani.

Iako je Čović rekao da je ovo jedna vrsta pripremnog sastanka pred susret vladajuće koalicije na državnom nivou, Nikšić je, s druge strane, rekao da je sve izvjesnije da se to neće održati prije izborne kampanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare