Početak borbe porodice Gadžun: Podignuta optužnica za smrt djevojčice Džene

Vijesti 09. jun 202320:59 0 komentara
F.Z./N1

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv tri ljekara zbog sumnje u nesavjesno liječenje koje je izazvalo smrt dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja. Dok se čeka odluka suda, roditelji očekuju najoštrije kazne za sve koji se dovode u vezu sa smrću njihovog djeteta.

Gotovo dvije godine otkako ih je napustila njihova voljena djevojčica, njeni roditelji ponovo imaju nadu u rad pravosuđa. Malenu Dženu vratiti ne mogu, ali očekuju da oni koji se dovode u vezu sa smrću njihove kćerke, budu najoštrije kažnjeni.

“Tek smo sad dobili nadu, da će ovo biti kako treba, da će pravda izaći na vidjelo. Želim da poručim svim nadležnima da da ovaj slučaj uzmu za ozbiljno, da svi koji su, bilp kojim dijelom uključeni u ovaj naš slučaj, da se kaznešto oštrijom kaznom, da se ovo nikad i nikome više ne ponovi. Ne da se o ovome priča malo i zaboravi”, rekla je Amila Gadžun, majka djevojčice Džene.

Prvi korak je napravljen. Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv troje ljekara. Suada Rožajca, koji se sumnjiči za krivično djelo nesavjesno liječenje, te Nine Jovanović i Jasmine Halimić, kojima se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja. Sada se čeka odluka suda. Pravni tim porodice Gadžun vjeruje u potvrdu optužnice.

Opširnije u prilogu Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad