Počinju konsultacije mandatara Vlade RS sa političkim strankama

Vijesti 25. nov 202208:11 0 komentara
N1

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković počinje danas u Banjaluci konsultacije sa političkim strankama.

Sastanak sa predstavnicima Narodne partije predviđen je za 9.00 časova, a sa predstavnicima Demokratskog narodnog saveza u 9.30 časova.

Višković će se sa predstavnicima Socijalističke partije sastati u 10.00 časova, dok je sastanak sa Pokretom za državu zakazan za 10.30 časova.

Sastanci će biti održani u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

“Prioritet u radu nove Vlade Republike Srpske biće socijalno pravednije društvo i demografski održivo društvo u Srpskoj”, istakao je Višković.

On je naveo da će poslije izbora nove Vlade RS, biti formirane tri radne grupe. Prema njegovim riječima, prva će imati zadatak da u prvom kvartalu iduće godine sačini socijalnu kartu Republike Srpske, druga će se baviti demografskom politikom, a treća strategijom razvoja RS do 2030. godine.

On je rekao da Republika Srpska ima ugovorenih nekoliko milijardi investicionih projekata u oblasti putne infrastukture i energetike, te izgradnje turističkih, zdravstvenih i drugih kapaciteta, te dodao da će svi oni ostati prioritet i vodilja u radu nove Vlade Republike Srpske.

Podsjetimo, lider SNSD-a Milorad Dodik je izjavio kako imaju dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!