Podignuta optužnica protiv policajaca koji su pretukli i uhapsili Brunu Batinića

Vijesti 06. aug 202109:12 > 10:51 0 komentara
RTVBN

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih policijskih službenika, Vladana komandira PS-Centar Vladan Šikuljaka i pomoćnika komandira PS-Centar Miše Volfa zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Optužnica je podignuta i protiv osumnjičenih Dejana Novića i Enisa Mušanovića zbog krivičnog djela Povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja i Portivpravno lišenje slobode.

PRIČITAJTE JOŠ:

Krivična djela su počinili na šteti Brune Batinića, državljanin Švedske koji je brutalno uhapšen zbog prisustva skupu Pravda za Davida.

“Osumnjičeni su dana 20.06.2019.godine, oko 19,40 časova u Banja Luci, u ulici Bana Milosavljevića, kao službene osobe prekoračenjem granica svog službenog ovlaštenja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti teže povrijedili prava drugog odnosno, zloupotrebom svojih ovlašćenja prema drugom postupili na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i drugog protivpravno zatvorili“, naveli su iz OJT Banja Luka.

Optužnica je proslijeđena dana 21.07.2021.godine, na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci.

Batinić je zadobio povrede vrata i hematome na glavi. Izjavio je i kako su ga tukli u automobilu i policijskoj stanici. Iz policije su tada negirali da su prekoračili ovlaštenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!