Podignuta optužnica za neovlašten promet drogama

Vijesti 30. dec 202213:11 0 komentara
Ilustracija

Tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigla je optužnicu protiv četiri osobe zbog neovlaštenog prometa drogama. 

U pitanju su Nikolić Miloš (1993), suspendovani policijski službenik DKPT BiH, Lovrić Miroslav (1983), Lugonja Dalibor (1980) koji je ranije osuđivan i Hodo Jasmin (1996), također ranije osuđivan.

Optuženi Nikolić tereti se da je udružio grupu ljudi radi međunarodne prodaje droge, kojoj grupi su pristupili optuženi Lovrić, Lugonja i Hodo. Navedena grupa je na području Sarajeva osobama iz Republike Hrvatske prodala drogu spid u količini od 5 kg, dok je nakon toga optuženi Nikolić sam na području Gradiške istim osobama prodao 10 kg droge spid, sve za iznos od oko 16.000 eura i 8.000 KM. Optuženi Nikolić je u vrijeme izvršenja navedenih krivičnih dijela bio uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koje poslove nije obavljao zbog suspenzije.

Optuženi se terete da su počinili krivična djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. KZ BiH i Neovlašteni promet drogama iz člana 195. KZ BiH. Predloženo je i oduzimanje protivpravno stečene imovinske koristi od optuženih.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je istu i potvrdio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!