Podnesena tužba protiv Ljubiše Ćosića zbog postavljanja table na teritoriji KS

Vijesti 13. jul 202320:56 0 komentara
N1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i ministar Komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević, podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu KS zbog postavljanja sporne table o Istočnom Sarajevu na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

“Borimo se i pravno i na terenu. Nakon što je nedvojbeno utvrđeno da se tabla sa lažnim informacijama nalazila na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, pripremili smo još jednu krivičnu prijavu. Ranije je podnijeta krivična prijava za izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje tužilaštvu BiH, sada i tužilaštvu Kantona Sarajevo. Uz krivičnu prijavu priloženi su svi dokazi o postavljanju ploče, kao i lokaciji iste. Pozivam Tužilaštvo KS da hitno reaguje, jer svjedoci smo šta tužilaštvo drugog entiteta radi povratnicima zbog mišljenja na Facebooku. Ovdje se radi o ozbiljnom krivičnom djelu na teritoriji FBiH”, kazala je Karić.

Podsjetimo, sporna tabla je uklonjena jutros. Bečarević za N1 je kazao da je uvrđeno da se jedna od tabli nalazi na podrčuju Zaštićenih prirodnih područja te je odmah naloženo da se ona ukloni.

Karić brutalno o postavljanju skandalozne table: Opet je na meti Grad Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić koji je i postavio ovu tablu kazao je kako je ovo “idealna prilika da se utvrdi entitetska linija”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!