Podržava li Stanivuković Skupštinu na otvorenom? “Što se tiče Gradske uprave – može”

Vijesti 07. sep 202316:58 0 komentara
N1

Što se tiče Gradske uprave - može. Tako Draško Stanivuković komentariše skup koji su opozicionari najavili za večeras ispred Narodne skupštine Republike Srpske, uprkos zabrani policije. Ovo je i njegov odgovor na tvrdnje iz Policijske uprave Banjaluka da opozicionari nisu dobili odobrenje za skup ispred NSRS zbog toga što je aktima lokalne zajednice određeno da su lokacije za javna okupljanja u Banjaluci samo Trg Krajine i Park Mladen Stojanović.

“Još prije dvije godine, više puta, Skupštini sam predložio Prijedlog odluke o određivanju novih prostora za održavanje javnih skupova. Novom odlukom je bilo predviđeno održavanje javnih okupljanja i na drugim javnim površinama na području grada, ne samo na Trgu Krajine i u Parku Mladen Stojanović, što je sada slučaj”, napisao je Stanivuković podsjećajući da je skupštinska većina na čelu sa SNSD-om njegov prijedlog odbila.

“Vaše dikatorske manire i dvostruke aršine ne pravdajte preko Banjaluke. Mi smo uvijek za demokratiju za razliku od vas kojima je Đajićeva galama ispred Gradske uprave u skladu sa zakonom, a okupljanje narodnih poslanika ispred Narodne skupštine nije”, dodao je i napomenuo da “nije potrebno čuvati Narodnu skupšinu od narodnih poslanika”.

Interesantno je to što Stanivuković, kao visokorangirani član PDP-a, stranke koja je među organizatorima večerašnjeg skupa, u svojoj objavi nije direktno podržao skup, niti je, za razliku od ostalih opozicionara, uputio poziv simpatizerima na okupljanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!