Podsjetnik na prerano ugašenu mladost: Faris Pendek će dobiti mural na zgradi u Sarajevu

Vijesti 29. maj 202423:29 0 komentara
BeFunky montaža

Na jednoj stambenoj zgradi u naselju Čengić Vila u Sarajevu u toku je oslikavanje murala posvećenog 19-godišnjem mladiću Farisu Pendeku čija je mladost prerano ugašena krajem januara ove godine. Uz njegov lik na muralu će biti ispisan i njegov nadimak "Penda" kojim su ga oslovljavali njegovi drugari.

Radovi na muralu su pri kraju, a kroz njega će Faris ostati vječno upamćen, ali će isto tako podsjećati i na tu kobnu noć u kojoj je izgubio život.

Na Instagram profilu Sarajevska sehara objavljen je video na kojem se vidi kako njegovi prijatelji rade na oslikavanju murala na zgradi na obali Miljacke.

Na videu je napisano i to da je na Općinskom vijeću Novog grada krajem aprila predloženo da se most na Otoci, mjestu gdje je Faris okončao svoj život, nazove po njemu.

“Naš Faris je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen, upucan je na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je. Most na Otoci simbolizira Farisov život, stoga smatramo da ovaj most treba biti trajna opomena i uspomena na Farisa”, stoji u prijedlogu.

Podsjećamo, za ubistvo Farisa Pendeka osumnjičen je Adem Šuman koji se trenutno nalazi u pritvoru.

On je krajem januara ubijen jer se po povratku iz grada sa trojicom prijatelja zatekao u autu u isto vrijeme kada je na raskrsnici bio i Aden Šuman (24) koji je bez ikakvog razloga prvo započeo prepirku s njima, a nakon toga izvadio pištolj i pucao. Na putu do bolnice Faris je podlegao povredama, a ubici Šumanu je krajem aprila pritvor produžen na još tri mjeseca.

Njegovim pomagačima Elmedinu Gradišiću i Merisu Saljeviću određene su mjere zabrane.

Sve vijesti o ovom tragičnom događaju pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Farisova porodica, prijatelji, ali i komšije ga sigurno nikada neće zaboraviti što potvrđuje i ovaj mural, ali će on u isto vrijeme biti i gorak podsjetnik na tragično ugašenu mladost.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!