Podžić sa Manjače: Srbija je bila najinficiranija zemlja u Evropi

Vijesti 16. nov 202113:28 2 komentara
Ministar odbrane BiH
Sifet Podžić

Oružane snage Bosne i Hercegovine održale su na Manjači metodsko-pokaznu vježbu u sklopu primopredaje vojne opreme, donacije Velike Britanije Oružanim snagama BiH. Ova vojna vježba uslijedila je samo par mjeseci nakon što je ministar odbrane BiH iz, kako je naveo, sigurnosnih razloga odgodio vježbu OS BiH sa Vojskom Srbije, takođe na Manjači.

Na konstataciju novinara da se aktivnosti poput današnje odvijaju, te da je samo vježba sa Vojskom Srbije odgođena ministar odbrane BiH Sifet Podžić poručio je: “Utisak Vam nije dobar”.

“Ponovo kažem da sam vježbu sa Vojskom Srbije da odložim, ne otkažem jer je taj dan bilo toliko inficiranih u Republici Srbiji da je taj dan Republika Srbija bila najinficiranija zemlja u Evropi i druga najinficiranija zemlja u svijetu”, rekao je ministar odbrane BiH.

Podžić je dodao da drugu godinu zaredom Ministarstvo radi na privremenom finansiranju, te da nisu postojali drugi razlozi osim sigurnosti vojnika.

“Što se tiče današnje vježbe, ovo je protokolarna aktivnost, na otvorenom prostoru i ne vidim problema za sigurnost vojnika”, podcrtao je Podžić.

Na pitanje novinara da li su prisutni pripadnici III pješadijskog Republika Srpska puka, Podžić se nasmijao i rekao da je vidio visoke dužnosnike u OS BIH.

“Vidio sam generala Kneževića, a evo i Šukalo je iz Trećeg RS puka”, zaključio je Podžić.

Inače, generalmajor Gojko Knežević je zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse.

Zbog Podžićeve odluke da odgodi vježbu sa Vojskom Srbije, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zatražio je njegovu smjenu, no za takvu odluku nije bilo dovoljno ruku među ministrima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare