Pogledajte kako izgleda mural posvećen Michaelu Schumacheru u Sarajevu

Vijesti 03. jan 202211:58 > 16:022 komentara
Izvor: F.Z / N1

Sarajevski umjetnici su 29. decembra počeli sa izgradnjom murala posvećenom legendarnom Michaelu Schumacheru. Mural bi trebao biti završen danas, upravo na njegov rođendan.

Benjamin Čengić, umjetnik koji radi na izradi murala, naglašava kako je prvobitni plan bio da mural bude završen trećeg januara, na rođendan Michaela Schumachera. Ipak, to još uvijek nije u potpunosti izvjesno.

Povezane vijesti

“Mi smo ipak odlučili da mural bude savršen, a ne na vrijeme. Tako da ćemo, ukoliko bude potrebe, uzeti sebi još više vremena da ga napravimo što boljim”, pojašnjava mladi umjernik.

Mural se radi već pet dana.

“Nažalost, dan je dosta kraći pa smo malo ograničeni vremenom. Naš radni dan traje nekih četiri do pet sati, to bi značilo sveukupno 25 sati posla do sada”, govori Benjamin Čengić za N1.

Izvor: F.Z. / N1
Izvor: F.Z. / N1
Izvor: F.Z. / N1
Izvor: F.Z. / N1
Izvor: F.Z. / N1
Izvor: F.Z. / N1

Ističe da je jako lijepo i romantično što se desilo da na današnji dan Sarajevo može da pokloni Schumaheru ovaj mural.

Poručuje kako i u budućnosti Obojena klapa (udruženje građana koje je osnovano sa ciljem promovisanja, afirmacije ulične umjetnosti i kluture u Sarajevu) nastavlja svoj najveći projekat, a to je Fasada festival, a svakako i sa manjim projektima i sličnim muralima.

Pored Benjamina, u oslikavanju murala Micahelu Schumacheru učestvuju i Vedran Poričanin, Emir Mušić i Rijad Hadžić.

Posebno je interesantna činjenica da upravo jedan od umjetnika, Vedran Poričanin dijeli rođendan sa ovim slavnim vozačem Formule 1.

“Jako sam ponosan što učestvujem u ovom projektu. Ponosan štam što crtam ovaj mural, prvenstveno, a druga stvar je to što dijelim rođendan na isti datum kao on. To mi čini još veću satisfakciju”, govori Vedran za N1.

Dodaje i to da se mural oslikava u divnom naselju u kojem su im svi građani izašli u susret, te kako mu je drago kako će se mural nalaziti upravo tu.

Mural posvećen Michaelu Schumacheru u Sarajevu nastaje u okviru kampanje Goethe Instituta pod nazivom “Ich BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar