Pogledajte snimke dronom: Hiljade i hiljade učesnika Marša mira na putu do Potočara (VIDEO)

Vijesti 09. jul 202419:52 1 komentar
F.Z./N1

Nekoliko hiljada učesnika Marša mira pješače do Potočara kako bi obilježili još jednu godišnjicu genocida u Srebrenici. Njihov put prati i naša ekipa.

Među hiljadama učesnika iz Bosne i Hercegovine našli su se i oni iz brojnih drugih zemalja svijeta. Danas popodne, njih oko četiri hiljade, stigli su u kamp Mravinjci.

“Danas su prelazili planinu Udrč. Riječ je o izuzetno teškom terenu, a temperature su ekstremno visoke. Ono što smo danas bilježili tokom cijelog dana na terenu zaista je bilo nevjerovatno, dosta drugačije u odnosu na protekle godine. Medicinski timovi su nam kazali da je bilo mnogo intervencija, odnosile su se na problem dehidracije, iznemoglost ili stomačne probleme”, izvijestila je reporterka N1.

Potom je, u kampu Mravinjci, uslijedilo olakšanje.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Kako bi sve prošlo sa što manje problema medicinski timovi raspoređeni su duž terena, a angažovani su iz cijele FBiH. I sutra učesnike Marša mira očekuje emotivno iscrpan dan, s obzirom da će prelaziti niz nepristupačnih potoka na Buljimu, ali i Kameničko brdo gdje je u zasjedi samo za jedan dan ubijeno oko hiljadu ljudi koji su tražili spas.

Istovremeno, u Potočare je stigla tužna kolona sa tabutima, odnosno posmrtnim ostacima 14 žrtava genocida u Srebrenici koji će ove godine smiraj naći u Potočarima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare