Pojačan promet vozila na izletištima, na granicama zadržavanja do pola sata

Vijesti 01. maj 202209:16 0 komentara
ANADOLIJA/Arhiv

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Zbog prvomajskih praznika, pojačan promet vozila očekuje se na lokalnim izletištima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do utorka (03.05.) do 07 sati saobraća se dvosmjerno. Od utorka (03.05.) od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine. Zabrana je na snazi do 3. maja do 24 sata na teritoriji Federacije BiH, a do 2. maja do 24 sata na teritoriji RS-a, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!