Policija identificirala napadače u Baćevićima kod Mostara? Ministar najavio dolazak

Vijesti 23. aug 202417:14 0 komentara
Bljesak.info

U večeri s četvrtka na petak u selu Baćevići pokraj Mostara navodno je došlo do incidenta gdje je veća skupina muškaraca napala djecu koja su odljepljivali naljepnice uvredljivog sadržaja.

Predsjednik Koordinacije Srba Mostar, Dušan Golo, za Bljesak.info je, povodom napada na djecu u selu Baćevići pokraj Mostara, kazao kako je kriminalistička policija nakon prijave o napadu izašla na mjesto događaja te je već utvrdila ko su izvršitelji.

S druge strane, portrparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić za N1 je potvrdio da je policija dobila prijavu da u selu Baćevići ima plakata uvredljivog sadržaja, ali ne i prijavu za nasilje.

“Imamo prijavu, jutros je jedna osoba podnijela prijavu zbog transparenata i plakata uvredljivog sadržaja. Radi se kriminalistička obrada, ako se utvrdi da je bilo i nasilja, onda ćemo to dati u javnost”, kazao je Marić.

Dodao je da će policijski službenici PS Mostar-Jug uraditi očevid i tragati za počiniteljima te utvrditi da li je bilo ikakvih napada na djecu.

“Nakon što su roditelji otišli, napadači su se pojavili”

Dušan Golo za Bljesak ističe kako se radi o organiziranom napadu.

“Po mom mišljenju radi se o organiziranom napadu jer ovo traje već par dana. Prije par dana počeli su lijepiti naljepnice po igralištu i ogradama, od kukastih križeva do ustaškog “U”, a naša djeca su to odljepljivala. Međutim, napadači su ponovno sinoć došli, pitali djecu tko je to odljepljivao, a nakon što se jedan momak javio da je on, udaren je šakom u glavu”, pojašnjava Golo.

Kako je kazao, čak su roditelji ovog sela čekali napadače da se pojave jer su večer prije toga prijetili da će se vratiti.

“Bio sam i ja među tim roditeljima, međutim, čim smo mi napustili igralište oni su došli i napali djecu. Jedno dijete je pozvalo roditelje, a kad su došli, napadači su zaprijetili kako će ‘zovnuti starije i da će ih sve pobiti'”, ističe, te dodaje kako mještani ovog sela već par večeri žive u strahu i za sebe i za svoju djecu.

Posjet Baćevićima najavio i Sevlid Hurtić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković osudio je napad na djecu srpske nacionalnosti u Mostaru i isticanje fašističkih simbola od strane nepoznatih počinilaca, a reagirao je i zamjenik predsjednika GV Mostara Velibor Milivojević koji je pozvao MUP HNK da otkrije počinitelje ovog djela.

Brojne reakcije nakon napada u srpskom povratničkom selu u Mostaru: “Nasilje se mora iskorijeniti iz našeg društva”

Nakon vijesti o napadu u ovom selu, svoju posjetu najavio je i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji će u Baćeviće doći u ponedjeljak u 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!