Policijski komesar ZDK Admir Gazić danas će posjetiti napadnutu povratnicu Ljeposavu Petković

Vijesti 08. dec 202310:19 0 komentara
N1

Službenici Policijske stanice Zavidovići i inspektori Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nalaze se na terenu te još uvijek tragaju za napadačima na povratnicu Ljeposavu Petković (77), koja je jučer ujutro, oko dva sata, napadnuta i pretučena u porodičnoj kući u Stošnici kod Vozuće u općini Zavidovići - potvrdio je portparol Uprave policije MUP-a ZDK Samir Valentić.

Dvije mlađe osobe su sjekirom razvalile ulazna vrata kuće i, uz prijetnje ubistvom, tražile novac od starice Petković, koja je tom prilikom zadobila ozljede pa joj je pružena medicinska pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica.

– Počinioci još uvijek nisu pronađeni, ali policajci su na terenu i prikupljaju dokaze i operativna saznanja. Jutros je na teren izašao i policijski komesar Admir Gazić, koji će s komandirom PS Zavidovići obići povrijeđenu Ljeposavu Petković.

Ona je, nakon ukazane pomoći u KBZ-u, otpuštena i već se vratila svojoj kući, a ljekari su konstatirali lakše tjelesne povrede – kazao je portparol Valentić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!