Političke igre se nastavljaju: Većina u Banjaluci odbila raspravu o rebalansu

Vijesti 14. jul 202212:13 0 komentara
N1

Komisija za budžet i finansije Skupštine Grada nije prihvatila na današnjoj sjednici Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2022. godinu, kao ni odluku o najvećoj investiciji u toplovodnu mrežu.

Ove tačke samim tim ponovo neće biti uvrštene na dnevni red sjednice Skupštine Grada zakazane za 19. jul.

Predsjednik Komisije za budžet i finansije i šef Kluba odbornika PDP-a, Dragan Milanović kazao je da je on jedini glasao za rebalans i bolje grijanje, a da su četiri člana Komisije iz skupštinske većine bila uzdržana prilikom glasanja.

“Uglavnom, pricip rada sjednica radnih tijela je takav da ne daju naročita obrazloženja, a za skidanje rebalansa izgovor je bio da nije isplaćena jednokratna pomoć za penzionere”, kazao je Milanović.

Napominje da je neprihvaćanjem rebalansa budžeta načinjena velika šteta, s obzirom na to da bi se budžet povećao za 30 miliona koji bi se usmjerili u projekte u korist građana.

“Plan je bio i da se pet miliona evra uloži u obnovu toplovodne mreže nakon više decenija. Sa tom rekonstrukcijom dobili bismo bolje grijanje, smanjili bi se kvarovi na mreži, a time napravile i značajne finansijske uštede. Dakle, napravili su direktan udar na sljedeću sezonu grijanja”, rekao je Milanović ističući da je podržana odluka o subvenciji za grijanje, “koje nema bez rebalansa”.

O ishodu sjednice komisijw gradske skupžtine oasili su se i iz Gradskog odbora SNSD.

“Nećemo učestvovati u igrama Draška Stanivukovića. U svojim stavovima smo jasni i istrajni”, poručili su ističućj da neće podržati rebalans budžeta, dok god se ne ispoštuju odluke Skupštine grada

“Više od pola godine jedna od najugroženijih kategorija društva čeka na pomoć. Više od pola godine penzioneri nam postavljaju pitanje “Kad će?”, kažu u SNSD-u tvrdećj kako podrške penzionerima nema jer je riječ o prijedlogu SNSD.

“Za sve naše prijedloge gradonačelnik traži izgovore kako bi odugovlačio realizaciju”, rekli su iz Gradskog odbora uz poruku Stanivukoviću da poštuje građane, Skupštinu grada i zakon, te da radi svoj posao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!