Politika “kokodakanja” ili “japajakanja”, optužbe unutar PDP-a i zvanično na sjednici Predsjedništva

Vijesti 22. feb 202415:29 0 komentara
Arhiv/N1

U Banjaluci je počela sjednica Predsjedništva PDP-a koja se dešava u sred krize i javnog sukoba između Draška Stanivukovića i Igora Crnatka, a u vezi kandidature za gradonačelnika Banjaluke. Iako je bilo predviđeno da se sve dešava mimo javnosti, pred kamere su stali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, ali i Stanivuković.

Ističu da podjela nema, a priznaju da je bilo teških riječi.

Na pitanje N1 da li je Borenović za politiku “kokodakanja”, ili “japajakanja”, odgovara sa osmijehom: “Tastatura trpi sve. Ja sam za razgovor. PDP je ostao vjeran svom opozicionom djelovanju protiv vladajućeg režima. Svako ima ambicija da iskaze svoj stav, ali je proces kandidatura u toku i biće u Predsjedništvu.”

Srdačno se pozdravio sa Stanivukovićem koji je negirao povezanost sa SNSD-om.

“Sve je dio procedure, u demokratiji treba da budete progresivni, da čujete i neki drugi stav, ali sam siguran da kad većina u Predsjedništvu potvrdi neko ime… Optužbe, laži, insinuacije bez pokrića (za saradnju sa SNSD i Dodikom), to je nečiji politički pamflet…”, naveo je

Igor Crnadak nije želio komentarisati zategnutu situaciju u stranci. Jučer je postom odgovorio Stanivukoviću na prozivke.

“Nisam se ja ogriješio od Draška, nego je Draško zabio nož u leđa meni i mnogima koji smo ga podržali, misleći da je čestiti borac protiv Dodikovog SNSD-a, njihove korupcije, nepotizma, bahatosti, primitivizma i svih drugih problema u društvu protiv kojih se nekad borio. I ja ću svašta prećutati.
Baš svašta, uključujući i razloge zbog kojih je promijenio politiku”, naveo je Crnadak.

U subotu u Doboju biće održana i sjednica Glavnog odbora PDP-a u Doboju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!