Poljarević ostao bez firme, šteta višemilionska: Zajedno s radnicima čistio puteve, nosio pomoć u Donju Jablanicu

N1

Fikret Poljarević ostao je bez firme koja je zapošljavala veliki broj radnika iz Jablanice. Štete su višemilionske, kaže Poljarević vidno potresen ali ne toliko zbog firme koliko zbog katastrofe koja je zadesila njegove sugrađane i izgubljenih života.

O katastrofi koja se desila obavijestio ga je brat. Tada se još nije znalo da će Donja Jablanica, ali i okolna mjesta biti zatrpana.

“Bio sam ovdje u ratu i 1999. godine sam otišao u Ameriku. Od tada živim na relaciji Amerika – Jablanica. Prije dvije sedmice sam došao, Bog je valjda htio da budem ovdje i pokušam vratiti firmu na noge”, kazao je reporterki N1.

N1

Ističe da ga u trenutku kada su shvatili razmjere katastrofe, stanje firme uopšte nije zanimalo- Sjeo je u džip i krenuo u potragu za vodom. Probili su se do Donje Jablanice, dijela gdje je pruga srušena i odnijeli ono što su mogli. A onda su se s radnicima “bacili” na posao. Mašine koje su ostale čitave uputili su ka raščišćavanju puteva.

“Srećom radnici su nam bili svi dobro. S jednim nismo bili u kontaktu, on je bio u objektim koji su bili gore gdje je krenulo klizište, ali srećom saznali smo da je pobjegao na vrijeme. Mašiniste su otišle i probike put do glavnog puta i nastavili čistiti put preko Mirka gdje je bila kastrofra. U narednim satima i danima nisu stali”, rekao je Poljarević za N1.

Samo jedna mašina s pratećim dijelovima i radovima poput temelja za nju košta dva i po miliona KM. Nje i mnogih drugih mašina i objekata ove firme više nema. No, Poljarević ističe kako je sretan jer nije nikoga izgubio od radnika.

“Familije su čitave nestale ili su oštećene, ovo je katastrofa. Sada nas čeka ogroman zadatak kako da vratimo vaj grad u život. Ovo nas je vratilo daleko unazad, ali ako se dobro organizujemo…”, dodao je.

Dosta firmi i radnji je također uništeno. Samim time su ugrožena i radna mjesta.

Poljarević ističe je borac i da neće odustati,

“Pokušat ću svojim sredsrvima da vratim firmu na noge, neću čekati pomoć države”, poručio je.

Sve informacije možete pratiti u našem Live BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare