Poljoprivrednici: Svi se kunu u nas, ali niko da nam pomogne

Vijesti 18. apr 202213:56 0 komentara
Nataša Tadić/N1

Oko 100 poljoprivrednika sa traktorima protestovalo je kroz Živinice te su se zaustavili ispred zgrade gradske uprave gdje su iskazali svoje nezadovoljstvo raspodjelom 600 hiljada KM iz gradskog budžeta.

Kako su kazali, nisu zadovoljni načinom raspodjele te da nije uzeto u obzir ko je veći , a ko manji proizvođač. Podsjetili su na teško stanje u ovoj oblasti s obzirom da su cijene sjemena, gnojiva i goriva enormno veće nego prošle godine te pozvali sve nivoe vlasti da se uključe u rješavanje ovog problema jer je počela proljetna sjetva.

Nataša Tadić/N1
Nataša Tadić/N1
Nataša Tadić/N1

Eldin Glibanović, iz grupacije proizvođača mlijeka TK navodi da jednostavno traže konkretnu pomoć od grada Živinice

“Mi nismo zadovoljni jer su oni nas ovdje u ovom programu stavili ovdje tako da mi proizvođači koji imamo višu proizvodnju ograniči su nas sa tih 1,500 KM”, kazao je Glibanović.

Mehmed Hrvić, poljoprivredni proizvođač je istakao da je jedino Federacija BiH poljoprivrednicima pružila pomoć u vidu goriva a ostali nisu, kako je on kazao, ništa uradili.

“Svi se zaklinju u tu poljoprivredu, svi kopaju i oru umjesto nas maltene a kad je da se pokažu na djelu nema nigdje nikoga”, kategoričan je Hrvić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!