Poplavljen dio mostarskog Starog grada (FOTO)

Vijesti 19. jan 202310:30 0 komentara
N1

Nakon obilnih kiša koje su zahvatile područje Hercegovine prethodnih dana, došlo do izlijevanja rijeke Radobolje nadomak mostarskog Starog grada. Do izlijevanja je došlo u blizini hotela "Ruža", pa je u ulicama Rade Bitange i Onešćukovoj onemogućeno kretanje.

Ekipa Civilne zaštite Mostar detektirala je problem u klapni koja je uslijed snage vode izbačena iz svog ležišta, tj. djelomično se otvorila i propušta veću količinu vode koja se potom izlijeva na ulice.

N1
N1
N1

Iz Civilne zaštite navode kako je potrebno riješiti problem sa zatvaranjem i kvalitetnim zaptivanjem klapne, kao i očistiti korito rijeke od nakupljenog granja i drugih nanosa.

Jutros je vodostaj Radobolje bio niži i iznosio je 87 cm u 7 sati, što je za 6 cm manje u odnosu na sinoćnji maksimum od 93. Trenutni vodostaj je 89 cm i ponovno raste zbog kiše koja i dalje pada.

Ostali vodostaji su stabilni (Neretva 573 cm – u opadanju, Jasenica 138 cm i Buna 300 cm u porastu u odnosu na sinoćnje vrijednosti), te trenutno nema prijava građana o izlijevanju i mogućim štetama, naveli su iz Civilne zaštite Mostar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!