“Poražavajuće je da se napad na srpsku povratnicu dešava već treći put i da joj institucije nisu pružile zaštitu”

Vijesti 07. dec 202314:06 0 komentara
N1

Zbog napada na povratnicu Ljeposavu Petković u naselju Vozuća u Zavidovićima reagovao je i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske. Uz osudu ovog napada Sekretarijat je istakao kako je poražavajuće da se napad na srpsku povratnicu dešava već treći put i da joj institucije u Zeničko-dobojskom kantonu nisu pružile adekvatnu zaštitu.

Iz ove institucije su apelovali na MUP ZDK da što prije identifikuje i sankcioniše počinioce napada.

“Ovim putem apelujemo na institucije i vlade ostalih naroda da se pridržavaju svojih obaveza i da srpskom povratničkom stanovništvu u svojim lokalnim zajednicama obezbijede sigurno okruženje, odnosno da se na napade na ovu osjetljivu kategoriju reaguje od prve pojave neželjenih situacija i prvog prijavljivanja, a ne kada već dođe do ponavljanja krivičnih djela prema ovim osjetljivim kategorijama kako bismo izbjegli traumatične situacije i osigurali im bezbjedno okruženje u kojem povratnici neće strahovati za svoje živote ni za svoju imovinu”, saopšteno je.

Kako su napomenuli, Sekretarijati i Vlada Republike Srpske konstantno realizuju različite projekte kroz svoje redovne programe rada kako bi povratnicima u Republiku Srpsku, ali i u Federaciju Bosne i Hercegovine olakšali ostanak i obezbijedili jednake uslove života sa svim građanima.

Srpska povratnica koja je napadnuta u Vozući na pregledu u Zenici: Donosimo detalje

Ljeposavu Petković su u noćnim satima napale dvije osobe tako što su joj sjekirom provalile u kuću te prijeteći da će je ubiti tražile novac. Ovom prilikom imenovana je povrijeđena te je trenutno na putu ka Zenici gdje će joj biti urađeni dodatni pregledi.

Кako je ranije rekla Petkovićeva napadi na nju i njenu imovinu se dešavaju već treći put i sve je prijavljivala policiji u Zavidovićima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!