Porodica Glišić za nekoliko minuta ostala bez svega, požar je uništio njihovu porodičnu kuću

Vijesti 07. nov 202314:23 1 komentar
Facebook "Humanirarno udruženje Mali Anđeo"

Porodica Glišić iz mjesta Čardačani u blizini Laktaša ostala je bez krova nad glavom. Za samo nekoliko sekundi, nestalo je sve ono što su godinama gradili. Požar je uništio porodičnu kuću Veljka Glišića. Njemu i njegovoj porodici potrebna je pomoć dobrih ljudi.

U trošnoj, sada već i spaljenoj porodičnoj kući, bez krova i prozora, nadomak Laktaša živi četveročlana porodica, Veljka Glišića.

Primanja nemaju. Nezaposleni su. Žive od poljoprivrede. No, jedan dan probudili su se i bez krova nad glavom. Na ionako već težak život porodice Glišić, zadesila ih je nova nesreća. Požar je uništio njihovu porodičnu kuću.

Facebook “Humanitarno udruženje Mali anđeo”

Iako su vatrogasci brzo reagovali, vatra, potpomognuta vjetrom progutala je vrlo brzo objekat u kojem su živjeli. Za nekoliko minuta ostali su bez svega.

“Bio je jak vjetar koji je donio nesreću, nisam siguran da li je struja ili šta već” rekao je Veljko

Krov kuće je potpuno uništen. Prokišnjava. Prozori su ili polupani ili izgorjeli. Veljka najviše boli što je njamlađi član porodice Glišić, djevojčica Nina ostala bez normalnih uslova za život. Njena spavaća soba je potpuno uništena. Jedina želja joj je kaže da se ponovo u njoj može igrati.

Facebook “Humanitarno udruženje Mali Anđeo”

Veljko moli sve dobre ljude da mu pomognu.

Iz sela, kaže ne mogu otići zbog stoke, o kojoj mora neko voditi brigu. Ona im je jedini izvor prihoda. Zbog čega su primorani život nastaviti u neuslovnoj kući.

Priča porodice Glišić objavljena je na stranici “Humanitarno udruženje Mali Anđeo”, koji su pokrenuli i akciju prikupljanja pomoći.
Pozivom na broj 17116 darujete 1KM za porodicu Glišić. Moguće su i uplate na račun: 5620998187212162 na ime Veljko Glišić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare