Portret i poznati citat Ivice Osima će biti postavljeni u Merkur areni u Grazu

Nogomet 14. jul 202312:44 0 komentara
FK Željezničar

Kako prenosi austrijski list Der Standard, Merkur Arena u Grazu dobit će spomenik Ivici Osimu nakon što je objavljeno da će gradonačelnica Elke Kahr iz svog budžeta za ovo staviti na raspolaganje 60.000 eura a umjetnik Markus Wilfling predstavio koncept projekta.

U stadionu će se postaviti Osimov portret na animiranom LED displeju u obliku lopte, te će biti i prikazan njegov poznati citat “na svim prevodivim jezicima svijeta”.

Na ekranu će se pojaviti Osimov citat: “Sukob kultura? Obično se kulture ne bore. Zato su kulture. Zato što ne vode ratove“.

Imenovanjem trga i spomenika grad Graz održava obećanje. Ivica Osim se zalagao za koheziju i poštovanje, kako u fudbalu, tako i u svim drugim oblastima života. Oduševljena sam što je Markus Wilfling predstavio sjajan i dostojan koncept, koji se sada može implementirati”, rekla je Kahr.

Spomenik će biti postavljen na istaknutom mjestu direktno iznad ulaza na stadion. Osimov portret će biti vrno-bijel i sastavljen od mnoštva malih pločica, navodi Der Standard.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!