Poruka iz RS-a: “Dodik je najveći izdajnik srpskog naroda, predugo je sadio tikve sa đavolom”

Vijesti 02. apr 202417:52 0 komentara

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a poručio je da je "sramota za Srbe što postoje neki Šarovići, Borenovići, Trivićeve, Vukanovići, Miličevići i njima slični" koji ne vide kolika je važnost da srpski faktor bude ujedinjen i okupljen oko najvažnijih pitanja za opstanak srpskog naroda. Jedna od prozvanih, predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić komentarisala je za N1 zašto je Dodik "sve nervozniji".

Kako komentarišete ovu poruku Dodika? Da li bi lider SNSD-a da se dogovara sa opozicijom ili da vas etiketira?

To je on još davno trebao dogovoriti sam sa sobom, ali pošto to ne može uraditi sam sa sobom, onda ne može i sa nama. Za mene je kompliment kada takve riječi dolaze od najvećeg izdajnika srpskog naroda. Predugo je sadio tikve sa đavolom koje mu se sada obijaju od glavu. On je generator svih kriza u Bosni i Hercegovini i sada te krize postaju sve teže i teže za prevazilaženje.

“Jelena Trivić je nebitna. Ona je naravno bila sa Christianom Schmidtom, radila sa njim, prihvatila ga”, poručio je još Dodik. Hoće li isto tako diskvalifikovati i Aleksandra Vučića, koji se također sastajao sa visokim predstavnikom i ponovo će, ako je vjerovati najavama iz OHR-a?

Naravno da neće. Poruka “ona je nebitna” asocira na ono što Dodik vrlo dobro zna da su politikama i programima koje sam zagovarala 2022. na izborima za predsjednika RS-a narod rekao “da”, dok je njegovim politikama narod rekao “ne” i onda smo svjedočili brutalnim krađama. Tu mu je pomogao Schmidt sa svojom čuvenom rečenicom o “manjim tehničkim nepravilnostima” iako smo svi svjedočili brutalnoj krađi izbora. U ključnim momentima kada se sve lomilo dio međunarodne zajednice je ostavio Dodika, progledali su mu na tu krađu i sada s njim imaju pat poziciju i nerješiv problem. Bojim se da će posljedice po Republiku Srpsku biti jako teške.

Da li su američke sankcije, ipak, pogodile metu?

Principijelno sam stava da ne komentarišem američke sankcije jer njih provodi velika sila i mi ih ne možemo spriječiti. Možemo samo sagledavati koji su najbolji načini da se umanje štete tih sankcija. Nije se trebalo tome podsmijavati i ići dalje u radikalizaciju. To je zakon jačeg i sila protiv prava. Njihovo je pravo (osoba na “crnoj listi” SAD-a) da imaju računa. Ali kako god okrenete politika koja se vodila od rukovodstva RS-a, upiranjem prstom prema velikim silama sigurno ne može donijeti dobro srpskom narodu. Tako se ne pokazuje slabost nego mudrost. I sada tražite od naroda i opozicije da vas brane od onih kojima ste gurali prst.

Jelena Trivić (N1)

Vjerujete li da će biti donesen izborni zakon RS i da će oktobarski izbori biti održani po tom zakonu?

Po tom zakon koji je usvojen u NSRS-u ne vjerujem da se može izaći na izbore. Naši poslanici nisu glasali uopšte za taj zakon jer znamo šta to može proizvesti. To je dalja radikalizacija te teme. Kalo će se sve završiti zaista je teško prognozirati. Po nekom izbornom zakonu ćemo morati izaću na izbore.

Da li bi vi izašli po ovom zakonu?

I po Izbornom zakonu 2022. kada smo izašli na izbore vidjeli ste koliko je moguće krasti, a sada izaći po “Dodikovom zakonu” sigurno nije opcija. Imamo zaključak Glavnog odbora Narodnog fronta da nećemo pratiti Dodikove sulude poltike jer je spreman da žrtvuje narod i RS.

Da li to znači da ćete bojkotovati izbore po, kako kažete, “Dodikovom zakonu”?

Ne znam da li je ovaj zakon primijenjiv. Mi imamo u prometu i Zakon o agenciji za lijekove RS. Gdje je ta agencija? Nema je. Tako će biti i sa ovim zakonom, to je moje predviđanje. Ovdje je napravljena takva pravna pometnja i po pitanju neprimjenjivanja odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Ne pada mi na pamet da izađemo na izbore po zakonu u kojem njegova komisija broji glasove. Najbolje da nam Sanja Vulić broji glasove. Naravno da ne bismo izašli po tom zakonu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!