Poruke sa skupa podrške Dodiku i Lukiću: Ne možemo dozvoliti da neko ugnjetava srpski narod

Vijesti 22. sep 202318:40 6 komentara
N1

Nekoliko stotina građana stiglo je u mjesto Lapišnica u Istočnom Starom Gradu na skup podrške Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću. Reporterka N1 je upitala okupljene građane o razlozima dolaska i njihovim porukama.

Kako se može primjetiti u odgovorima, okupljeni su stigli iz raznih krajeva RS, a ovo su neki od odgovora:

Mislim da pomažem predsjedniku. Došli smo iz Trebinja da podržimo, da to ide kako treba. Nepravedno su optužili čovjeka koji radi svoj posao“,

Ja sam za to da štitimo srpski narod i RS. U ratu smo je stvorili i moramo je u miru odbraniti i ne možemo dozvoliti da neko ugnjetava srpski narod“,

Dolazim iz Trebinja i došla sam da podržim predsjednika RS i Miloša Lukića kako bismo odbranili našu RS, za koju su živote dali naši đedovi i očevi“,

Dolazim iz Srbca. Došli smo da podržimo predsjednika Dodika koji je izabran legalno voljom naroda“.

Među prisutnima su Staša Košarac, Radovan Kovačević kao i neki načelnici, javila je reporterka N1.

PROČITAJTE JOŠ

Podsjećamo, skup pod nazivom “Granica postoji” održan je prošle sedmice u Foči i Ribniku. Ranije su skupovi održani u Istočnom Sarajevu, Doboju, Oštroj Luci i Vlasenici.

Ranije se o svemu oglasio i EUFOR koji je naveo da prati bezbjednosnu situaciju u zemlji, a njihova vozila viđena su na pojedinim lokacijama.

Svi skupovi do sada protekli su mirno, a obezbjeđivao ih je MUP RS.

OHR je prethodno saopštio da “u Bosni i Hercegovini ne postoje unutrašnje granice”:

-Ustavni sud BiH je razmatrao je ustavnost izraza , granica* u Ustavu RS u januaru 2000. godine i zaključio da je izraz “granica” neustavan. Osporeni član Ustava RS je izmijenjen kako bi izraz , “granica” bio zamijenjen terminom “međuentitetska inija razgraničenja”. Ne postoji državna granica između entiteta.

Ustav BiH nalaže: “Postoji sloboda kretanja širom Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina i entiteti neće ometati punu slobodu kretanja, lica, roba, usluga i kapitala širom Bosne i Hercegovine. Nijedan entitet neće provoditi kontrole na liniji razgraničenja izmedu entiteta””, navode iz OHR-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare