Poslanik u NSRS upitao premijera: Gdje je Sara?

Vijesti 22. maj 202410:39 0 komentara
N1

Narodna skupština Republike Srpske zasjedanje je počela aktuelnim časom tokom kojeg narodni poslanici pitanja postavljaju predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću.

Prvi je pitao poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić i to o slučaju koji je uznemirio javnost u Republici Srpskoj i koji još nije dobio pravosudni epilog.

“Pitaću vrlo jednostavno pitanje. Gdje je Sara? Dokle se stiglo sa istragom, da li će nadležne institucije utvrditi gdje je Sara, gdje je ako je živa, gdje je njeno tijelo ako nije živa”, upitao je poslanik Vučinić.

Predsjednik Vlade, izjavio je kako je riječ o veoma osjetljivom pitanju koje se tiče porodice, zbog čega ne bi volio da izrekne nešto što može povrijediti porodicu.

“Ja jedino kao predsjednik Vlade mogu da apelujem na nadležne da svako uradi svoj dio posla u skladu sa onim što im po zakonu pripada”, rekao je Višković.

Uskoro se navršavaju dva mjeseca od emitovanja potresnog dokumentarnog filma “Gdje je Sara?” koji je radila novinarka Centra za istraživačko novinarstvo. U filmu je otvoreno pitanje o posmrtnim ostacima dvije bebe koje su po rođenju proglašene mrtvima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!