Poštar iz snova: Dječak iz Tuzle pisao Djeda Mrazu, želja mu se ispunjava

Vijesti 13. jan 202213:45 0 komentara
Facebook

Poštar iz Tuzle Ismet Jašarević postao je poznat preko noći nakon što je odlučio da usreći dječaka koji je uputio pismo Djeda Mrazu.

Jašarević je pronašao pismo kada je praznio sanduče na Sjenjake pored poslovnice JP BH Pošta. U pismu Djeda Mrazu dječak je napisao: “Dragi Djeda Mraze, bio sam dobar i slušao sam mamu i tatu. Želio bih z sebe i mog brata auto na daljinski. Hvala. Dženan i Kenan”.

Jašarević je objavio pismo na Facebooku i zamolio sve one koji poznaju mališane da mu se jave kako bi ih obradovao. Ubrzo se javio veliki broj ljudi koji su odlučili obradovati dječake.

“Djed Mraz” će isporuku paketića izvršiti u petak.

“Ova djeca kao sva ostala zaslužuju okruženje koje će da im unese radost, vjeru i ljubav u tmurnim i lošim vremenima. Uvijek sam se trudio da nekome unesem radost, pomognem, napravim zbog sebe neko lijepo djelo jer to je ono sto svima treba. Kakvi ratovi i gluposti ljudi, trebaju da se druže, zabavljaju, podržavaju. A mališani da znaju samo za radost i sreću. Svako dobro želim”, napisao Jašarević kao odgovor na brojne pohvale koje je dobio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!