Postignut dogovor mještana Počitelja i predstavnika Autocesta FBiH

Vijesti 23. maj 202214:33 0 komentara
N1

Mještani Počitelja su nakon sastanka sa predstavnicima Austocesta FBiH postigli dogovor.

Nakon što su se mještani Počitelja okupili i izrazili nezadovoljstvo zbog najavljene obustave saobraćaja u jeku turističke sezone zbog radova na pristupnoj cesti magistralnog puta, održali su sastanak sa predstavnicima Autocesta FBIH na kojem im je obećano da će prva faza radova koja podrazumijeva dnevne obustave saobraćaja trajati do 12.6.2020.

“S mještanima je dogovoreno da od srijede krećemo sa ovom fazom radova i obustavom saobraćaja onako kako je najavljeno i objavljeno, s tim da faza može trajati najkasnije do 12.6.”, kazao je Antonio Križanac iz Autocesta FBiH.

Mještani Počitelja ogorčeni: Ovo je gore od korone, ovo je totalna blokada

Podsjetimo, zbog najavljene obustave saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tokom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani Počitelja okupili su se na protestima.

Prema najavi, saobraćaj je trebao biti obustavljan do 15. augusta i to u terminima od 9,15 do 12, od 13,15 do 15, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima. Obustava saobraćaja je trebala početi danas, ali je prolongirana za sutra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!