“Pošto se Dodik bavi time ko gdje može šetati, javljam mu da stižem u Banjaluku”

Vijesti 19. mar 202318:22 1 komentar
F.Z./N1

Državni parlamentarac Saša Magazinović (SDP) poručio je da podržava zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnosti u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito regulisanje državne imovine.

“Ovaj zahtjev je izazvao nervoznu i neprimjerenu reakciju Milorada Dodika iz koje se može iščitati i prijetnja. Ovako ne reaguju oni koji znaju da su u pravu. Izostanak kulture dijaloga i argumenata, kao i trovanje ionako zatrovane političke scene je posebna tema”, naveo je Magazinović na Facebooku.

Zatim je citirao izjavu koju je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske dao za Srnu.

“Ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći”, rekao je Dodik za Srnu, podsjetio je Magazinović.

U istom tonu mu je odgovorio:

“Pošto se Dodik počeo baviti i time ko gdje i kada može ili ne može prošetati, evo na vrijeme da javim da imam namjeru uskoro ponovo doći u Banju Luku i da sam početkom ovog mjeseca od Pravobranilaštva tražio informaciju koliko slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti su do sada registrovali i u FBiH i u RS i šta su poduzeli”, poručio je Magazinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare