“Potez vlasti RS besraman pokušaj ispitivanja okvira i stabilnosti ove zemlje”

Vijesti 01. jul 202315:56 0 komentara
N1

Odluku visokog predstavnika da upotrijebi Bonske ovlasti u vezi s nedavno usvojenim zakonskim izmjenama u Narodnoj skupštini Republike Srpske pozdravila je ambasada Velike Britanije, ističući kako su koraci vlasti RS predstavljale jasan i očit pokušaj da dovedu u pitanje stabilnost države.

“Ujedinjeno Kraljevstvo pozdravlja i u potpunosti podržava današnje odluke visokog predstavnik s ciljem sprječavanja stupanja na snagu ovog zakona i unaprjeđenja Krivičnog zakona BiH kako bi se relevantnim pravosudnim i institucijama za provedbu zakona dali načini za djelovanje na pokušaj podrivanja ustavnog poretka. Djelovanje koje su poduzele vlasti u RS je jasan i besraman pokušaj ispitivanja okvira i stabilnosti ove zemlje. Svi političari i zvaničnici ne trebaju imati zablude – ovakvo ponašanje je nezakonito, protuustavno i neprihvatljivo”, naveo je Julian Reilly, ambasador Velike Britanije.

Ranije se oglasila i Ambasada SAD koja je odluke NSRS nazvala “protuustavnim” i “smišljenim atakom” na Dejton i državu BiH.

Christian Schmidt poništio odluke NSRS, donosi izmjene Krivičnog zakona BiH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!