Dodikova rakija “putuje u Ameriku”: “U inat svim sankcijama” (FOTO)

Vijesti 10. aug 202319:17 1 komentar
N1/ F.Z.

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević oglasila se na mrežama objavivši fotografiju s "odgovorom" na sankcije koje su SAD uvele rukovodstvu Republike Srpske.

Ljubojević je objavila fotografiju flaše rakije i napisala: “Ovo ide direktno za Ameriku u inat svim sankcijama”.

Riječ je o rakiji koju proizvodi firma Agro destil u vlasništvu porodice Dodik, tačnije njegovog zeta koji je upisan kao vlasnik i direktor.

Aludirala je na sankcije koje su SAD uvele Miloradu Dodiku, ali nedavno i Nenadu Stevandiću, Radovanu Viškoviću, Željki Cvijanović i Milošu Bukejloviću, a zbog antidejtonskih aktivnosti. Detaljnije ovdje.

Podsjetimo, Ljubojević je došla u centar pažnje javnost nakon što je prvi put osvojila mandat u NSRS i izjasnila se kao Hrvatica i to u emisiji N1, što je izazvalo polemiku pa su joj tadašnje kolege poručile “Ko zna šta će biti do kraja emisije”. Tada je poručila kako je “njen predsjednik Milorad Dodik”. Gostujući u debati na N1, Ljubojević je negirala postojanje Bosne i Hercegovine kao države, RS nazivala državom, a na podsjećanje voditeljice da je RS entitet odgovorila je: “Daće Bog i da bude država”. >>Opširnije

O ovim stvarima i negiranju države pisali su i mediji u regiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare