Slobodan Radinković nije dobio podršku na kolegiju Vijeća ministara za imenovanje za direktora SIPA-e

Vijesti 16. sep 202413:00 0 komentara

Prijedlog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića nije dobio podršku kolegija Vijeća ministara BiH za imenovanje Slobodana Radinkovića za direktora Agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Ovu informaciju za N1 potvrdili su Nešić koji je i predložio Radinkovića za ovu poziciju na SIPA-i te ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Dakle, ova tačka nije uvrštena na dnevni red koji je ranije bio objavljen na zvaničnoj stranici prilikom najave sjednice.

Imenovanje direktora SIPA-e danas na Vijeću ministara BiH

Inače, Nešić je u petak naveo da će ova tačka danas biti razmatrana, a već tada je rečeno da većina u Vijeću ministara BiH neće podržati ovo imenovanje budući da se Radinković, koji je načelnik PU Doboj povezan sa osobama koje su umiješane u kriminal.

Nešić je u razgovoru za N1 rekao da ništa nije potvrđeno i da Radinković ima samo pohvale.

Inače Radinković je bio trećerangirani u konkursu za direktora SIPA-e.

N1 saznaje da su protiv uvrštenja ove odluke na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH glasali predsjedavajuća VM Borjana Krišto i ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Inače, iako je sjednica Vijeća ministara BiH trebala početi u 12:00 sati, novinarka N1 s terena javlja da je počela sa zakašnjenjem od sat i 15 minuta navodeći da su joj prethodile konsultacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!