Povećanje kamatnih stopa, plaća političara, o malignim melanomima u Novom danu

Vijesti 28. jun 202214:01 > 14:02 0 komentara
N1

Brojne teme i gosti u Novom danu za srijedu 29. juni.

U Madridu počeo samit NATO-a na kojem je jedna od glavnih tema novi strateški koncept koji bi definisao Rusiju kao direktnu sigurnosnu opasnost za Alijansu. Lideri NATO-a će na samitu pozvati turskog predsjednika Regepa Taipa Erdogana da omogući Finskoj i Švedskoj, koje će biti prisutne na samitu, da se pridruže tom vojnom savezu. NATO SAMIT prati Esmir Milavić koji je u Madridu.

Zastupnici u predstavničkom domu PS BiH izglasali sebi veće plate. Političari će ubuduće dobijati 500-600 maraka više, dok će radnicima u državnim službama povećanje plate iznositi 50-60 maraka. Bavimo se reakcijama. S nama u Banja Luci je Stefan Blagić iz RESTART-a.

Kamatne stope rast će u julu i septembru. Početni rast biće za 0,20 posto, a septembarski će zavisiti od nivoa inflacije. Rast će se odnositi na kredite sa varijabilnim kamatnim stopama. Kada se rast može očekivati u BIH? Šta se može učiniti, da li je konverzija kredita rješenje pojašnjenje će dati Jasmin Mahmuzić – direktor Agencije za bankarstvo FBIH.

“78 od 122 navijačke grupe na Zapadnom Balkanu su ‘ultras’, strastvene i dobro organizovane udruge navijača. Međutim, 21 od ovih 78 grupa može se smatrati huliganima – pokazalo je istraživanje Globalne inicijative protiv organizovanog kriminala. Pretpostavljate govorimo o fudbalskom huliganizmu. Do sada smo više puta propitivali vezu između fudbala i nasilja, a jutros idemo i korak dalje. Govorimo o fudbalskom huliganizmu i organizovanom kriminalu i to sa Safetom Mušićem – sigurnosnim stručnjakom, Sašom Đorđevićem iz Globalne Inicijative protiv organizovanog kriminala i Aleksandrom Srbinovskim, novinarom i istraživačem pomenute inicijative.

“Pacijenti mi dolaze s ljetovanja sprženi. Incidenca malignog melanoma nikada nije bila veća.” – riječi su doktorice Tamare Jovović – dermatologinje koja u već prvim danima ljetne sezone ima mnogo posla u saniranju posljedica neadekvatnog izlaganja suncu. Jutros savjetuje kako sačuvati kožu na odmoru i tokom cijele godine.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!