Požar u selu Crvica u BiH ugasili vatrogasci iz Srbije (FOTO i VIDEO)

Vijesti 21. jan 202423:01 1 komentar
N1

U srebreničkom selu Crvica, na lijevoj obali rijeke Drine ispod Skelana, večeras se zapalio odžak na montažnoj drvenoj kućici u kojoj živi 71-godišnja starica Živka Milanović.

“Vatrena stihija je brzo zahvatila kuću. Požar su prvi primijetili idući u patrolu granični policajci Milosav Nikolić i Edin Šabanović koji su u posljednji momenat, prije nego se urušio krov kućice, staricu uspjeli izvući uz pomoć policajaca iz Skelana Milutina Ristića i Vasilija Grujičića”, kazao nam je Dragić Glišić direktor Centra za socijalni rad u Srebrenici, inače, rođeni Crvičanin sa adresom u susjednoj Bajinoj Bašti.

On je pozvao vatrogasce iz ovog osam kilometara udaljenog grada koji su odmah pritekli u pomoć u gašenju požara, dok su pripadnici iz vatrogasne jedinice iz 50 kilometara udaljene Srebrenice stigli nešto kasnije.

Starici, koja je u vatrenoj stihiji ostala bez svega što je imala, ukazana je prva pomoć u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti i obezbijeđen joj je nužni, privremeni smještaj.

N1

Ova starica je već nekoliko godina unazad često dolazila na sjednice SO Srebrenica odakle je bila izbacivana jer je glasno tražila da se obrati odbornicima što joj nikad nije udovoljeno.

Prema riječima Dragića Glišića, koji je i sam odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica, ona je navodno tražila najprije pomoć oko završetka kuće, za koju je dio materijala imala nabavljen. Zatim je tražila da joj se dodijeli devastirani stan u Skelanaima i pomogne u adaptaciji što joj takođe nije omogućeno.

N1

Drvenu kućicu koja je večeras izgorjela dobila ja kao pomoć za privremeni smještaj u donaciji austrijske humanitarne organizacije Bauern helfen Bauern (BHB).

“Opština i dalje opstruiše i ne može ili ne želi da njoj da pomogne oko završetka kuće ili stana u Skelanima koji već postoji, a može da se adaptira i opremi. Nakon ovog očekujemo brzu i operativniju podršku Opštine, a mi u Centru za socijalni rad smo preko resornog ministarstva obezbedili sredstva za tu namjenu”, kazao je Glišić.

N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare