(VIDEO) Poznata glumica Hasija Borić gađa u metu: Neću da sutra budem Palestinka koja će morati otići iz svoje zemlje

Vijesti 06. jan 202417:17 0 komentara
N1

Adekvatan odgovor na proslavu neustavnog Dana RS-a, te odgovorna procjena institucija države o pouzdanosti NATO saveznika i EUFOR-a za mir i budućnost Bosne i Hercegovin, samo su neki od zahtjeva s protesta održanih u Sarajevu, u organizaciji Foruma mladih Krug 99. Na protestima je bila i poznata glumica Hasija Borić.

Spomenik kralju Tvrtku preko puta Predsjedništva BiH, oko 200 građana Sarajeva unatoč lošem vremenu okupilo se zbog poruke da se država treba braniti. Poručuju da je retorika podjela i secesije neprihvatljiva te da mladi odlaze, ne više zbog posla već nesigurnosti…

Sa protesta kojeg je organizirao Forum mladih Krug 99 upućena je poruka protiv razaranja BiH u kojoj se pokušavaju ostvariti bivši ratni ciljevi politike koja je presuđena u Hagu. Da se treba prestati sa svakodnevnim poniženjem države, njenih institucija, čitavih naroda i ratnih žrtava

Podršku je pružila i poznata glumica Hasija Borić koja je na sebi imala palestinsku kufiju.

“Ja sam tu zato što neću da moja zemlja sutra bude Palestina i da ja budem Palestinka koja će morati otići iz svoje zemlje”, poručila je Borić.

Organizatori su pozvali na akciju domaće I međunarodne aktere koji su se Dejtonskim sporazumom obavezali. Zatražili da se na pokaznu predstavu 9. januara transparentno odgovori raspoloživim snagama.

Iako su pozvani, članovi Predjedništva BiH nisu se pojavili na protesnom skupu, niti je bilo članova parlamentraanih stranaka.

Više u prilogu Tine Jelin Dizdar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!