“Poznavao sam Radenka, ko god je ušao u borbu s kriminalom, završit će ovako”

Vijesti 21. mar 202212:51 > 13:41 4 komentara
N1

U Prijedoru je jutros ubijen načelnik kriminalističke policije u ovom gradu Radenko Bašić. Ekipa N1 nalazi se u naselju Pećani gdje se dogodilo ubistvo. Razgovarali smo sa građanima, a neki su ubijenog i lično poznavali.

“Uplašilo me je. Stara sam, ne hodam, ali imam unučad i praunučad. Plašim se za svu mladež. Ne osjećam se sigurno u Prijedoru”, kazala nam je jedna gospođa.

Još jedan Prijedorčanin, govori nam, uplašio se.

“Nije normalno da se ovo dešava. Pećani su uglavnom mirno naselje, ponekad ima jača muzika, ali mirno je”, naveo je.

N1

Ipak, sa njim mišljenje ne dijeli gospodin sa kojim smo razgovarali, a i lično je poznavao Bašića.

Kaže nam da Pećani nisu nikad bili mirno naselje, a da je Bašić bio predivan čovjek.

“Njegova i moja supruga rade zajedno i onda vjerovatno i prema tome je imao poseban odnos sa mnom. U petak sam ga vidio u Bingu. Bio je dobar čovjek. Skoro je imenovan za načelnika, on je bio ranije inspektor“, priča nam, i nastavlja:

“Jutros me supruga zove i kaže: Znaš li ko je ubijen? Pitam: Ko? Kaže ona: Natašin Radenko. Steglo mi se. Žao mi nje i njega. Dvoje djece, oboje u osnovnoj školi. Kome li je zgriješio, da mu život uzmu? To je nešto zadnje što čovjeka može snaći. A zašto? Ne može se ući u borbu sa kriminalom, ko god je ušao, završit će ovako, to je sigurno”, rekao je Bašićev poznanik.

Iako nema zvaničnih informacija, spekuliše se da je ubijeni policijski službenik danas krenuo pješke na posao, kao što je činio svakog jutra, te da je u njega pucano sa leđa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare