Pranjić osudio napad na povratnika u Derventi

Vijesti 14. okt 202308:49 1 komentar
HDZ

Dopredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić najoštrije osuđuje napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića u Derventi i nada se da će pravosudne institucije u najkraćem roku kazniti odgovorne i poslati poruku da 28 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma nema mjesta nasilju i napadima na osjetljive kategorije društva.

“Nadam se da će se povrijeđeni Marko Mišić oporaviti, jer je kako saznajem, dobio povrede opasne po život. Pozivam pravosudne i policijske organe da ispitaju kompletan slučaj i strogo kazne odgovorne za ovaj napad koji je u pitanje doveo ljudski život.”, rekao je Pranjić.

Pranjić je izrazio nadu da ovaj slučaj neće poljuljati vjeru u suživot, jer je hrvatski povratnik napadnut braneći svoju imovinu.

“Mir i suživot ne mogu biti dovedeni u sumnju. Kod povratnika je prisutan strah jer je riječ o osjetljivoj kategoriji našeg društva, a upravo su oni već jednom osjetili sve nedaće nacionalne i vjerske netolerancije. Želim vjerovati da to ovdje nije bio slučaj.”, istakao je Pranjić.

Dopredsjednik Pranjić ističe da ovo nije prvi slučaj napada na povrijeđenog jer su ovoj situaciji prethodile verbalne prijetnje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare