Gledajte na N1: Članovi Predsjedništva BiH učesnici panela na forumu u Antaliji

Vijesti 01. mar 202416:43 0 komentara
Anadolija

Članovi Predsjedništva BiH će učestvovati na današnjem panelu u Antaliji u Turskoj, koji se održava u sklopu trećeg Diplomatskog foruma. Panel i obraćanje članova Predsjedništva možete pratiti u programu N1 televizije.

Obraćanja pratite klikom na link OVDJE.

Inače, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas se sastalo sa izvršnom direktoricom za Evropu u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst uoči otvaranja trećeg Diplomatskog foruma u Antaliji.

Sagovornici su na početku susreta pozdravili odluku koju je nedavno usvojilo Predsjedništvo BiH o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Evropske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX), jednog od ključnih uvjeta za otvaranje pregovora naše zemlje s Evropskom unijom.

Ocijenjeno je da pred Bosnom i Hercegovinom ima još dosta posla u smislu provođenja reformi, ali i to da sastanak planiran za sredinu marta u Briselu obećava pozitivan ishod za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom. Naglašeno je da treba iskoristiti dosadašnju pozitivnu dinamiku rada i nastaviti sa neophodnim reformama.

Članovi Predsjedništva su na kraju susreta zahvalili izvršnoj direktorici za Evropu u Evropskoj službi za vanjske poslove na njenoj dosadašnjoj posvećenosti našoj zemlji i njenom evropskom putu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!