“Pravdaši”: Tužiteljica Matijaš koja nas je nazivala kriminalcima je oslobođena

Vijesti 30. jan 202220:23 0 komentara
N1

Grupa Pravda za Davida objavila je informaciju da je tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Slavica Matijaš oslobođena optužbi za narušavanje ugleda tužilačke funkcije, a po tužbi ove grupe.

Kako ističe Zoran Perduv, za odluku disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća su saznali nakon što su dobili poziv da ponovo svjedoče o ovoj slučaju.

“Mi smo je prijavili jer nam se 1.12.2020. godine obratila riječima ‘Opet ovi kriminalci’. I šta se desilo? Prije nekoliko dana smo dobili poziv da ponovo svjedočimo, ali ovaj put pred Drugostepenom komisijom. To znači da je donesena odluka od strane prve komisije i da se neko na nju žalio. Mi odluku nismo dobili! Čak smo im i uputili dopis i pitali zašto nismo dobili odluku, a oni nam, vjerovali ili ne, odgovorili da nam je odluka poslata. Mi ništa dobili nismo. Pretpostavili smo da je nečasna Slavica disciplinski kažnjena i da se žalila. Poslali smo mejl da vidimo o čemu se radi i tad nam je rečeno da je Slavica Matijaš oslobođena bilo kakve odgovornosti. I odmah je postalo i jasno zašto mi odluku prve komisije nismo dobili”, naveo je Perduv.

Kancelarija disciplinskog tužioca je uložila žalbu na ovu odluku i zbog toga je zakazan proces ponovo pred Drugostepenom komisijom. Svjedočenje Pravdaša zakazano je za 1. februar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!