Predložen pritvor za Nedeljka Lizdeka koji se dovodi u vezu s Elezovom grupom

Vijesti 19. maj 202118:01 0 komentara
BIRN BiH

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Nedeljka Lizdeka (1997.), osumnjičenog za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima - teško ubistvo i dogovor za izvršenje krivičnog djela.

Lizdekovo hapšenje rezultat je operativne akcije koju su, uz nadzor tužioca, proveli policijski službenici MUP-a RS na području Istočnog Sarajeva, a u okviru istrage o djelovanju organizirane kriminalne grupe Darka Eleza.

Lizdek je, između ostalog, osumnjičen da je sudjelovao u nezakonitim radnjama otuđenja, nabavljanja i upravljanja motornim vozilom koje su koristili izvršioci teškog ubistva, realizovanog na način mafijaških egzekucija, a koje je počinjeno u maju 2018. godine na području Istočnog Sarajeva.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac je predložio mjeru pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivno provođenje istražnih radnji, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!