Predložen pritvor za petero uhapšenih u akciji “Omerta”, za preostalo dvoje određene mjere zabrane

Vijesti 27. jun 202416:07 0 komentara
N1

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Murisu Hodžiću, Dini Hodžiću, Sulejmanu Haliloviću, Emanu Deviću i Robertu Gubiću, uhapšenima u akciji kodnog naziva "Omerta", potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Bavčić je istakla da su za preostalo dvoje osumnjičenih predložene mjere zabrane.

Podsjećamo, jučer je na području Kantona Sarajevo na nekoliko lokacija FUP izvršio pretrese i uhapsio sedam osoba koji se terete za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnjiče se da su u proteklom periodu nabavljali i distribuirali drogu na području Općine Vogošća s ciljem sticanja nezakonite imovinske koristi.

Izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području Kantona Sarajevo.

Akciji je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i Federalne uprave policije. Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u FUP-u biti predati u nadležnost Tužilastva KS, saopćeno je.

Snimak privođenja provoosumnjičenog pogledajte OVDJE, a sve informacije o akciji “Omerta” na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!