Predložen pritvor za policajca osumnjičenog da je dilao drogu

Vijesti 08. jun 202213:31 1 komentar
F.Z./N1

Nakon ispitivanja osumnjičenog u prisustvu advokata, postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Miloša Popovca (1996) rođenog na Ilidži, policijskog djelatnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Mjera pritvora je predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a KS i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inostranstvu, provodi opsežnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog, koji se tereti da je djelovao kao dio organizirane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika, pri čemu je, između ostalog, vršio zloupotrebu ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku odoru i opremu, za potrebe izvršenja krivičnih djela.

Uhapšen državni policajac, na radnom mjestu prodavao speed i druge narkotike

On je osumnjičen da je djelovao kao član organizirane kriminalne grupe, koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju droga speed, marihuana i kokain, na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i drugim zemljama Evropske unije.

Mjera pritvora predložena je jer je opsežna istraga u toku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati neometano okončanje istrage u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare