Predložen pritvor za uhapšenu šeficu UIO BiH Jelenu Majstorović i druge

Vijesti 23. dec 202213:42 0 komentara
Facebook (Jelena Majstorović)

U akciji naziva "Brend IV" koju su jučer proveli policijski službenici Agencije za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) na području Banjaluke, među šestero uhapšenih bila je i Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH te je za troje njih predložen pritvor.

“Nakon što je u prisustvu advokata ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji SIPA-e, na području Banja Luke, Gradiške i Prnjavora”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Zatim dodaju da je pritvor predložen za osumnjičene:

– Majstorović Jelenu, rođenu 1978. godine u Prnjavoru,

Popović Radenka, rođenog 1967. godine u Prijedoru, i

Savić Stevu, rođenog 1983. godine u Banjaluci.

Prijedlog pritvora upućen je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Epilog akcije “Brend IV”: Uhapšeno šest službenika UIO BiH

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja..

U odnosu na navedene osumnjičene, za još troje uhapšenih bit će predložene mjere zabrane.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!