Predmet David Dragičević: Nastavljeno suđenje osumnjičenim za uništavanje dokaza

Vijesti 04. nov 202111:11 > 11:45 0 komentara
Zoran Bošnjak (Foto: Nikola Morača/ RAS Srbija)

U Osnovnom sudu Banjaluka danas je nastavljena glavna rasprava u predmetu protiv krim-tehničara PU Banjaluka Mikice Marijanca i Zorana Bošnjaka, a u vezi sa istragom ubistva Davida Dragičevića. Oni su optuženi za uništavanje materijalnih dokaza u ovoj istrazi.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak bacili su bokserice koje su 25. marta 2018. godine, nakon obdukcije tijela ubijenog mladića, prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno u prostoriju za sušenje predmeta.

Ispred sudnice okupili su se članovi grupe “Pravda za Davida” zajedno sa Davidovim ocem Davorom.

“Zakonski i pravno ovo za mene nema nikakvu osnovu. Ja sam došao da gledam otmičare i ubice mog sina u oči. Vratio sam se u Banjaluku da uzmem pravdu za Davida, ne da pregovaram i štitim nekoga. Dobio sam i napismeno ponudu o advokatskog tima koja se odnosi na to da potpišem da ne teretim lično Lukača, Ćuluma, Kremenkovića i Ilića već da teretim institucije”, rekao je Dragičević.

FB Screenshot

Poručio je da se to neće desiti i da će institucije platiti veliku cijenu, a pojedinci još veću.

“Danas imamo tri strane u sudnici – ubice/zločinci, oni koji ih štite i Pravda za Davida. Ubrzo će oni sjediti na jednoj strani – optuženičkoj klupi”, dodao je.

Danas će biti saslušan Siniša Kojdić, kriminalistički inspektor, kao svjedok odbrane, a koji je ranije saslušan kao svjedok tužilaštva. Dok je ulazio u sud, Pravdaši su uzvikivali “ubico” i “pravda za Davida”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!