Predrag Kojović prijavio taksistu za napad i rasizam

Vijesti 26. jul 202418:22 4 komentara
F.Z./N1

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Bosne i Hercegovini, kazao je u petak kako je bio žrtva napada sarajevskog taksiste kojeg je optužio za rasizam. Nemile scene navodno su se desile ispred tržnog centra SCC.

Prema riječima Kojovića, do incidenta je došlo kada je skrenuo pažnju taksisti da ne ignoriše arapske turiste.

“Čekam danas taksi ispred SCC-a. Primijetim da starija žena s dvije djevojčice takođe čekaju, arapski turisti. One stoje s podignutom rukom ali taksisti (najmanje deset praznih) ne staju. Podignem ruku, taksi mi odmah stade”, napisao je državni zastupnik na X-u.

“Kažem vozaču, ova porodica je prije mene čekala i zovem ih da uđu. Taksista se počne derati: ‘Njih neću da vozim’. Ne kaže zašto, samo ponavlja njih neću voziti. Gledam ima li licencu na šajbi – nema. Pitam za ime i prezime”, naveo je Kojović i dodao da je nakon toga muškarac nasrnuo na njega.

“U tom trenutku on me počinje udarati, psovati i gurati iz auta. Izlazi i dolazi na moju, suvozačevu stranu. Vuče me za sako, udara nogom. Idem u policiju. Vrlo ljubazno uzeše podatke o svemu i odoše da ga traže”, ispričao je Kojović.

“Rasista koji me je fizički napao obavlja javni taksi prijevoz u Sarajevu. To je lice Sarajeva koje ovakvi taksisti pokazuju svijetu. Moramo se, zajedno, boriti protiv loših ljudi”, zaključio je Kojović u objavi na društvenoj mreži X.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare