Predsjednik SDS-a Mirko Šarović: Nadležnosti se vraćaju u Parlamentu BiH i NSRS

Vijesti 16. okt 202117:46 > 20. okt 2021 12:56 0 komentara
Mirko Šarović u Pressingu
Mirko Šarović u Pressingu

U prvobitnoj verziji ovog teksta nedostajale su činjenice koje smo nakadno dodali nakon analize Raskirnkavanja.

“SDS u svom programu se zalaže za izvorni Dejton i u tom smislu ima poptuno jasan izgrađeni stav. Uvijek ćemo se zalagati da sve nadležnosti koje su na ovaj ili onaj način prenesene na državu treba da se vrate pod okrilje Republike Srpske. To treba da se desi na isti način kako su i prenesene na državu, a to je u glasanjem u Parlamentu Bosne i Hercegovine i u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, prije svega glasovima SNSD-a” rekao je predsjednik SDS-a u obraćanju novinarima nakon zasjedanja Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) u Istočnom Sarajevu.

Sarović je kazao da “SDS podržava parlamentarni i demokratski način prenošenja nadležnosti, ali da je provođenje tog procesa na Dodiku”.

“Vraćanje nadležnosti je potpuno legitimno, samo je pitanje kako do toga može da se dođe. Ne vidim zašto bi neko zbog toga mogao krivično da odgovara… On (Milorad Dodik) mora da se dogovori sa svojim koalicionim partnerima (SDA, HDZ) da izglasaju to u institucijama. Mi mu želimo uspjeh u tome. Mi ćemo glasati za vraćanje nadležnosti i tako dati svoj doprinos. Nemamo ništa protiv”, rekao je Šarović.

Na kraju je dodao da je ovo najgora atmosfera u BiH od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Raskrinjavanje je ovoj vijesti u svojoj analizi dalo ocjenu manipulisanje činjenicama nakon čega su u vijest ubačeni elementi koji su nedostajali.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!