Predsjedništvo BiH razgovaralo sa Karlin i Cholletom

Vijesti 01. feb 202322:36
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa Derekom Cholletom

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarali su danas, u odvojenim susretima, sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu Marom Karlin i višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Sjedinjenih Američkih Država Derekom Cholletom.

Na sastanku sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su upoznali sagovornicu sa sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini i drugim relevantnim temama.

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su izrazili opredijeljenost ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući saradnju u oblasti sigurnosti.

Tokom sastanka sa višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Derekom Cholletom razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu globalne situacije.

Na sastanku je istaknut značaj blagovremene implementacije izbornih rezultata, u cilju što efikasnijeg suočavanja sa socio-ekonomskim izazovima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar