Predsjedništvo BiH u Washingtonu razgovarali sa senatorima

Vijesti 31. jan 202319:36
Susret članova Predsjedništva BiH i američkih senatora

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Washingtonu sa članovima Odbora za spoljne poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim spoljnopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i bezbjedonosnim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se američkim senatorima na interesovanju, kao i pomoći koju Sjedinjene Američke u kontinuitetu pružaju institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku, te da to predstavlja pozitivan pomak.

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu, te izrazili opredijeljenost ka sprovođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar