Predsjedništvo Naše stranke dobilo novu članicu

Vijesti 24. sep 202116:04 2 komentara
Naša stranka

Na sjednici Predsjedništva Naše stranke prof. dr. Enita Nakaš jednoglasno je podržana za novu članicu tog stranačkog organa.

Nakaš je redovna profesorica na Univerzitetu u Sarajevu, specijalista ortodoncije. Gostujuća je profesorica na univerzitetima u Trstu i Napulju. U uredništvu je brojnih međunarodnih naučnih časopisa u kojima je i autorica mnogih radova iz oblasti ortodoncije. Nakon završenog obrazovanja u Sarajevu, nastavila je svoje usavršavanje izvan granica BiH, u Zagrebu (Hrvatska), Bostonu, Tucsonu (SAD), Bologni, Milanu (Italija). Bila je predavačica na mnogobrojnim seminarima i skupovima. Trenutno je na poziciji prorektorice za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu. Do sada nije imala angažman u politici.

„Do sada sam stekla dovoljno stručnog, naučnog ali i životnog iskustva koje želim ustupiti društvu na raspolaganje. Vjerovatno će se mnogi pitati kakve veze ima moje obrazovanje, moja akademska i stručna karijera sa politikom. No, uloga obrazovanja najkraće rečeno je sticanje znanja i vještina, ali i društvena odgovornost. Sada je došlo vrijeme za društvenu odgovornost, koja je nažalost na marginama našeg obrazovnog sistema. Socijal-liberalizam, na način kako ga vidi i sprovodi Naša stranka, je jedini pravi put za napredak naše zemlje“, poručila je Enita Nakaš.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto istakao je da je ponosan što se ljudi poput profesorice Nakaš odlučuju za Našu stranku.

„Naša politička scena je gotovo u potpunosti deintelektualizirana. Časni i uspješni intelektualci angažman u politici počeli su doživljavati kao vid kompromitacije, a same političke partije i vlastodršci takve ljude doživljavaju kao teret jer uspostavljaju standarde i principe koje oni ne mogu pratiti. Zato ih sve manje viđamo u politici, ali ne samo u politici, nego sve se rjeđe usuđuju i da govore o političkim temama jer ne vjeruju da će njihov glas saslušati tamo odakle treba doći promjena na bolje. Odluka profesorice Nakaš da uđe u Predsjedništvo Naše stranke zato mi je posebno draga jer još jednom potvrđuje da nismo svi isti. U Našoj stranci razgovarat ćemo, savjetovati se i slušati najbolje među nama“, poručio je predsjednik Naše stranke.

Ono što od Nakaš u Našoj stranci očekuju jeste doprinos stranačkim politikama i radu na unapređenju visokog obrazovanja u BiH, ali i obrazovanja općenito.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare